هخامنشیان (424) : کوروش پرستان ، علیه کوروش/ گارد جاویدان ، شاهد دیگر بر بکارگیری اقوام غیرپارس در ...

ساخت وبلاگ

کوروش">کوروش پرستان ، علیه کوروش / گارد جاویدان ، شاهد دیگری بر بکارگیری اقوام مختلف توسط هخامنشیان در نقشهای حساس حکومت


هخامنشیان (بخش424)


چیزی که درباره کوروش پرستان و نژادپرستان ، بسیار محرز است ، آنست که آنان دایما بدنبال توهمات برتری نژادی خود ، تحقیر و توهین به اقوام غیرپارسی (یا به خیال خودشان غیرآریایی) ، پاکسازی نژادی ، نفرت پراکنی بین اقوام ، تفرقه افکنی بین ایرانیان و بین مسلمانان ، و پیش بردن کشور به سمت تجزیه هستند . این همان کاری است که از جانب صهیونیسم ، انگلیس و امریکا در ایران دنبال می شود ؛ تا با از بین بردن اتحاد ایرانیان و نیز اتحاد مسلمانان ، و با تجزیه ایران و ملل مسلمان به واحدهای کوچکتر ، آنها را به اهدافی دست یافتنی و سهل الوصول برای حمله و تصرف تبدیل کنند . 

این در حالیست که با مطالعه کتب تاریخی دست اول یا معتبر ، و با توجه به کتیبه های هخامنشی ، متوجه می شویم که هخامنشیان (بر عکس کوروش پرستان و نژادپرستان) از اقوام مختلف در اداره حکومت بهره برده ، و جایگاه های مختلف و حتی حیاتی حکومت را به آنان می داده اند . کتب مختلف منجمله " امپراتوری هخامنشی " تالیف پروفسور پیر برایان ، و " داریوش و ایرانیان " تالیف والتر هینتس ، در جزءیات وارد شده ، و نقش بسیاری از آنها را آورده اند . بکارگیری اقوام غیرپارسی در حکومت هخامنشیان گسترده است . پیشنهاد می کنم برای کسب اطلاعات بیشتر به این دو کتاب یا کتب تاریخی معتبر دیگر مراجعه کنید . 


به عنوان نمونه ، بخشی از کتاب داریوش و ایرانیان : 


" ... از زمان کوروش بزرگ (559 - 530) هخامنشیان صاحب سپاه ثابتی بوده اند به نام "جاودانان" که متشکل از ده هزار نفر بوده است . این گارد از این رو جاویدان نامیده می شد که در صورت بیماری ، زخمی شدن و یا مرگ یکی از اعضا ، بی درنگ کسی از ذخیره ها جای او را می گرفت . از این رو ، ده هنگی که نیروی ثابت گارد جاویدان هخامنشیان بوده اند ، همواره جانشین نیز داشتند ...

افراد گارد ده هزار نفری جاویدان و هنگ گارد سواره تشکیل "نخبگان سپاه هخامنشی" را می دادند ...

اگر بخواهیم بر اساس نگاره های مسطح تخت جمشید و شوش داوری کنیم ، در گارد ، علاوه بر پارس ها ، مادها ، و ایلامی ها هم حضور داشتند . گاردی ها لباس و سلاح فاخری داشتند . زینت زرین و گرانبهای خود را ، که از سوی شاهنشاه به عنوان نشان دریافت می کردند ، حتی هنگام نبرد نیز از خود دور نمی کردند . هنگامی که تمیستوکلس ، دریاسالار فاتح یونانی در سالامیس از کنار اجسادی می گذشت که امواج دریا به ساحل آورده بود ، از دیدن بازوبندها و گردن بندهای زرین کشته شدگان گارد پارسی شگفت زده شد . جیره ی افراد گارد مستقل از سایر سپاهیان بود . گارد تدارکات ویژه ی خود را داشت که بر شترها و دیگر حیوانات باری حمل می شد . افراد گارد کنیزکان و خدمتکاران کاملا مجهز خود را سوار بر گردونه ها به همراه داشتند . 

... نیزه ی دومتری سلاح دفاعی ویژه ی افراد گارد بود . البته بخش بزرگی از گارد مجهز به کمان بودند . نیزه هایی که محافظان شاهنشاه داشتند ، نیزه هایی خاص بودند . انتهای آنها یک انار کوچک قرار داشت . این انار در نیزه ی نه هزار نفر از نقره بود و در نیزه ی هزار نفر نخست از طلا . به خاطر این ویژگی نیزه ی افراد گارد ، یونانیان گارد جاویدان ده هزار نفری (هخامنشیان) را " سیب بر " می خواندند . 

... نبرد بدفرجام گوگمل در اول اکتبر 331 دو شاهد از وفاداری و فداکاری بی چون و چرای گارد در حق شهریار هخامنشی بر جای نهاده است . 

در طول نبرد تمام افراد گارد محافظ در راه محافظت از شاهنشاه جان خود را از دست دادند . در حالی که داریوش سوم از گردونه ی جنگی خود بیرون پرید و بر آن شد تا به اسبی که برایش آماده کرده بودند بنشیند ، افراد گارد محافظ یکی بر روی دیگری می افتادند . آنها در حال مرگ نیز به اسب ها و سواران مقدونی چنگ می انداختند تا مانع از تعقیب شاهنشاه شوند . 

فرمانده هنگ محافظ شاه ، همزمان فرمانده گارد ده هزار نفری جاویدان هم بود . احتمالا او مافوق فرمانده گارد سوار نیز بوده است . او از قدرتمندترین شخصیت های شاهنشاهی به شمار می آمد و در اواخر عهد هخامنشی رسما " نایب السلطنه ی شاه " بود و به فارسی باستان " حاکم دوم " نامیده می شد . 

... در زمان داریوش بزرگ ، به هنگام لشکرکشی به سوی سکاهای آن سوی دریای سیاه ، یعنی حدود سال 513 ، ارونتاپاتا فرمانده ی گارد بود . در زمان خشایارشا ویدرنه جانشین او شد . این ویدرنه ، پسر ویدرنه یار شماره چهار داریوش در براندازی گوماته ... بود (یارانی که باعث روی کار آمدن داریوش و تداوم حکومت هخامنشی شدند) .

فرمانده گارد هرگز اجازه نداشت از پیرامون شاهنشاه دور شود ... "


والتر هینتس ، داریوش و ایرانیان ، ترجمه پرویز رجبی ، نشر ماهی، چاپ دوم ، صص 325 - 323


 #############


کانال حقیقت

https://telegram.me/haghighat1357 

هخامنشیان (711) : کودکی و نوجوانی اسکندر کبیر (2)...
ما را در سایت هخامنشیان (711) : کودکی و نوجوانی اسکندر کبیر (2) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : cbaastan0 بازدید : 273 تاريخ : جمعه 1 دی 1396 ساعت: 8:26