هخامنشیان (565) : یونانیان باستان بر خلاف ایرانیان باستان (هخامنشیان) حکومت ملی و جمهوری داشته اند

ساخت وبلاگ

یونانیان باستان برخلاف ایرانیان باستان (عصر هخامنشی) حکومت ملی و دموکراسی داشته اند 


هخامنشیان (بخش565)


قبلا به نقل از کتاب " امپراتوری هخامنشی " پروفسور پیر برایان آوردیم که یونانیان باستان ، انتخابات و دموکراسی داشته اند . این در زمانی است که در ایران ، دیکتاتوری هخامنشی برپا بود و تا همین حدود چهل سال پیش (زمان پهلوی) هم این دیکتاتوری ها ادامه داشت . 

در کتاب " ایران باستان " حسن پیرنیا هم به این قضیه اشاره شده است . به عنوان مثال می توانید به صفحات 886 - 876 مراجعه کنید که در حین توضیح تعاملات هخامنشیان با یونانیان اشاراتی به حکومت دموکراسی و حزب ملی یونانیان کرده است . 

اشاراتی از آن را در زیر می آوریم :


" ... آلسیبیاد اصلا آتنی و از شاگردان سقراط حکیم و مورد محبت و توجه او بود . بعد او به واسطه لیاقت ذاتی و کفایتش رءیس حزب ملی گردید ... "


" ... آتنی های مزبور از شنیدن این خبر قوت قلب یافته درصدد تخریب حزب ملی برآمدند زیرا آلسیبیاد صریحا اظهار می دارد که اگر می خواهد به وطن خود برگردد فقط برای اینست که حکومت ملی یعنی حکومتی را که او را بیرون کرده براندازد و با حکومت عده قلیل همراهی کند ... "


" ... چند تن از معروفین سامس برای مذاکرات نزد آلسیبیاد رفتند و او گفت : اگر می خواهید حالا تیسافرن و بعد شاه دوستان شما باشند باید حکومت ملی را براندازید و این یگانه وسیله ای است که به وسیله آن جلب اعتماد شاه را خواهید کرد . پس از آن اشخاص مزبور به سامس مراجعت کرده طرفداران زیاد یافتند و بعد در قشون آتن اعلام کردند که اگر آلسیبیاد برگردد و حکومت ملی ملغی شود شاه (هخامنشی) دوست آتنی ها گردیده پول خواهد داد . اکثر آتنی ها از این پیشنهاد رضایت نداشتند ولی چون می دیدند که به این وسیله از شاه کمک خرج دریافت خواهند کرد ساکت ماندند و این پیشنهاد قبول شد . بعد هم قسم ها رسولانی به آتن فرستادند تا در آنجا برای برگشتن آلسیبیاد و تغییر حکومت ملی اقدام کنند . در قشون آتنی سرداری بود فری نیخوس نام که می دانست آلسیبیاد نه طرفدار حکومت ملی است و نه خواهان حکومت عده قلیل ، بلکه تمام مقصود او از این تشبثات این است که به آتن برگردد و متنفذ شود ... "


" ... مقارن این زمان نمایندگان سامس وارد آتن شده در مجمع ملی بیانات خود را کردند . بعض زعمای آتنی که طرفدار حکومت ملی بودند فریاد برآورده گفتند چگونه آلسیبیاد را به آتن راه دهیم و حال آن که او قوانین ما را نقض کرده و مردود مذهب است . پی زاندروس یکی از نمایندگان سامس مخالفین را دور خود جمع کرده از هر یک جداگانه پرسید : در صورتی که بحریه لاسدمون کمتر از بحریه آتن نیست و عده شهرهایی که متحدین لاسدمونی ها هستند بیشتر است و از شاه و تیسافرن هم پول می گیرند شما چگونه می خواهید جمهوری را نجات دهید ؟ ولی اگر آلسیبیاد را اجازه دهید بیاید و حکومت را تغییر دهید این رفتار باعث اعتماد شاه شده ، پول دریافت خواهیم کرد . حالا این کار باید بشود . بعد که از خطر (اسپارتی ها) جستیم می توانیم باز تغییری که مقتضی باشد بدهیم .

 اشخاصی که طرفدار حکومت ملی بودند نتوانستند به این سوال جواب بدهند و بالاخره با وجود آنکه از حکومت عده ی قلیل تنفر داشتند از ترس خطر راضی شدند که حکومت ملی ملغی گردد و ... "


" ... پس از اینکه پی زاندروس نزد تیسافرن مایوسانه به سامس برگشت اهالی این جزیره تصمیم بر ایجاد حکومت عده ی قلیل کرده ، حکومت ملی را ملغی داشتند و بعد پی زاندروس را به آتن فرستادند تا این شکل حکومت را در آتن و تمام شهرهای متحدین آن هم برقرار کند . بنابراین حکومت به دست چهارصد نفر برگزیده افتاد و عقیده آنها بر این شد که با اسپارت صلح کرده ، به دشمنان داخلی بپردازند . این حکومت نظر خوبی نسبت به آلسیبیاد نداشت ، چه او نتوانسته بود مسءله معاهده ایران و آتن را حل کند . بنابراین همین که آلسیبیاد اوضاع جدید را با خود مساعد ندید طرفدار حکومت ملی گردید و به ملیون وعده داد که ایران را با سیاست آنها همراه کند ... "


حسن پیرنیا ، ایران باستان ، جلد دوم ، انتشارات افراسیاب ، چاپ نهم ، صص 883 - 876


تذکر : 


هدف از آوردن این اشارات این نیست که معنای خاصی از آنها برداشت کنید ؛ هدف ما صرفا نقل جملاتی از کتاب بود که در آنها به حکومت ملی و دموکراسی اشاره شده ؛ تا بدانید که حکومت دموکراسی در یونان باستان وجود داشته است ؛ از همان زمانی که اولین دیکتاتوری بزرگ ایران (دیکتاتوری هخامنشی) شکل گرفته است . این جملات برگرفته از یک ماجرای ده صفحه ای در کتاب بین هخامنشیان (در عصر داریوش دوم) و یونانیان ، حین حمله اسپارتی ها و آتنی ها به همدیگر و طلب کمک هر یک ، از ایران در آن بحبوحه است . اگر می خواهید ماجرا را متوجه شوید به آدرس ذکر شده از کتاب مراجعه کنید .

 (صفحات 886 - 876) .


 ###############


کانال حقیقت

https://telegram.me/haghighat1357

هخامنشیان (711) : کودکی و نوجوانی اسکندر کبیر (2)...
ما را در سایت هخامنشیان (711) : کودکی و نوجوانی اسکندر کبیر (2) دنبال می کنید

برچسب : هخامنشیان,یونانیان,باستان,ایرانیان,باستان,هخامنشیان,حکومت,جمهوری,داشته, نویسنده : cbaastan0 بازدید : 245 تاريخ : چهارشنبه 29 شهريور 1396 ساعت: 18:53