هخامنشیان (452) : استفاده هخامنشیان از روحانیون در حکومت

ساخت وبلاگ

استفاده هخامنشیان">هخامنشیان از روحانیون در حکومت 


هخامنشیان (بخش452)


در شایعات باستانگرایانه و کوروش پرستانه ی منتشره از جانب دشمنان تلاش می شود به روحانیت حمله شود و دیانت و سیاست را از هم جدا کنند و بگویند جای روحانی در معبد است ، نه حکومت .

این در حالیست که برخلاف مواضع باستانگرایان و کوروش پرستان ، بنا بر اسناد ، در حکومت هخامنشی از روحانیون در حد قابل توجه و در موقعیت ها و نقش های مختلف و یا حتی تاثیرگذار استفاده می شد . کتب فراوان معتبر تاریخی ، به نمونه های بسیاری اشاره می کند که اگر بخواهیم جمعشان کنیم ، بیش از یک کتاب چند صد صفحه ای را باید به آن (=استفاده هخامنشیان از روحانیون در حکومت) اختصاص دهیم . 

در قسمتهای قبل ، چند نمونه آوردیم که لینک برخی از آنها را در این مطلب برای مطالعه بیشتر قرار می دهیم . 

در زیر به نمونه دیگر اشاره می کنیم : 


" ... ظاهرا هر معبد زرتشتی دست کم دو پریستار (روحانی) داشته است . یک "آذربان" و یک مغ . وظیفه ی آذربان این بود که روزی پنج بار در اتاقک نگهداری آتش گل آتش را از خاکستر آزاد کند و هیزم جدید بر آن بیفزاید . داریوش این کار را شغلی تمام وقت به حساب نیاورد و دستور داد تا همه آذربان های آتشگاه های زرتشتی همزمان حسابرسی دیوان های محلی دربار را نیز بر عهده داشته باشند ... هنگامی که حسابرسی موجودی انجام می گرفت ، امضای سه کارمند ضروری بود . نفر اول سرپرست انبار غله ، آغل دام ها ، خم خانه یا انبار میوه ی مربوطه ی دربار بود . نفر دوم همین آذربان محلی و نفر آخر مدیر هر انبار مربوط . اگر سرپرست و مدیر انبار دست به یکی می شدند به آسانی می توانستند انبار دربار ، یعنی شاهنشاه ، را فریب دهند . به این ترتیب قصد داریوش از وارد کردن آذربان به عنوان حسابرس این بود که احتمال خیانت را کم کند .

دومین پریستار (روحانی) معابد زرتشتی معمولا یک مغ بود ...

تعداد اندکی از معابد بزرگ زرتشتی ، علاوه بر آذربان و مغ ، ظاهرا پریستار دیگری هم داشته اند که وظیفه اش صرفا نثار نوشابه بوده است . اما مهم تر اینکه روحانی بزرگی هم داشته اند که دیگر پریستاران را زیر نظر می گرفته و از اعتبار بالایی هم برخوردار بوده است . 

داریوش ابایی نداشت که این روحانی بزرگ را نیز به کارهای دیوانی بگمارد . او اغلب این روحانیان را مامور می کرد که در " امور اجتماعی " ، جیره های مخصوص کارگران نیمه آزاد را به دست آنها برسانند  ...

... چون موضوع مربوط به پرداختی اضافه بر جیره های مصوب معمول بود ، ممکن است که داریوش روحانی بزرگ را ، هر جا که قابل دسترس بود ، داوری بی طرف و مقسمی " رشوه نگیر " تشخیص داده بوده باشد . 

... داریوش ابایی نداشت از آذربان ها و روحانیان بزرگ در کارهای دیوانی استفاده کند ... "


والتر هینتس ، داریوش و ایرانیان ، ترجمه پرویز رجبی ، نشر ماهی، چاپ دوم ، صص 370 - 369


مطالب مرتبط (در لینکهای زیر ) :


حکومت هخامنشی هم آخوندی بود / قابل توجه کوروش پرستان و باستانگرایان که دایما به روحانیت حمله می کنند و نیز فریاد " جدایی دین از سیاست " سر می دهند :

حتی هخامنشیان (=خدایان کوروش پرستان و باستانگرایان)  هم از اهمیت علمای مذهبی غافل نبوده اند : 

1 . " هیچ کس نتواند شاه پارس شود مگر آنکه دانش مغان را فرا گرفته باشد "

2 ." 'یک مغ' تمام امور مربوط به سلطنت را آموزش می دهد " .

توضیح ، در لینک زیر :

 https://goo.gl/mXRxW0 

آخوندها در هخامنشی / شاهان هخامنشی، اعتبار خود و حکومتشان را از آخوندها می گرفتند :

https://goo.gl/87ygF9 

هخامنشیان هم از اهمیت بالای قشر روحانیت غافل نبودند :

 https://goo.gl/5cA76m 

هخامنشیان ، به آخوندها مدیونند (سلطنت خود را) / شاهان هخامنشی، اعتبار و مشروعیت خود و حکومتشان را از آخوندها می گرفتند :

 https://goo.gl/hu5jgJ 

اهمیت آخوندها در حکومت هخامنشی :

هیچ کس نتواند شاه پارس شود ، مگر آنکه دانش مغان را فرا گرفته باشد / یک مغ تمام امور مربوط به سلطنت را آموزش می دهد / شاهان هخامنشی ، اعتبار و مشروعیت خود را از مغان می گرفتند :

 https://goo.gl/1pevBQ 



 ###############


کانال حقیقت

https://telegram.me/haghighat1357

هخامنشیان (711) : کودکی و نوجوانی اسکندر کبیر (2)...
ما را در سایت هخامنشیان (711) : کودکی و نوجوانی اسکندر کبیر (2) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : cbaastan0 بازدید : 225 تاريخ : جمعه 1 دی 1396 ساعت: 8:26