تاریخ ایران (51) : ازدواج با محارم بین پارسیان در عصر هخامنشی امری خلاف عرف و قانون بود

ساخت وبلاگ

ازدواج با محارم بین پارسیان در عصر هخامنشی ، خلاف قانون و عرف بوده ، و امری رایج نبود


تاریخ ایران (بخش51)


" ... اردشیر آتس سا دختر خود را بر خلاف قوانین پارس ازدواج کرده بود ... "


حسن پیرنیا ، ایران باستان ، جلد دوم ، انتشارات افراسیاب ، چاپ نهم ، ص 1040


" ... کمبوجیه بلافاصله پس از مرگ پدر با دو خواهر خود آتوسا و رکسانه ازدواج کرد . آنها به فارسی باستان هوتوثا و روخشنا نامیده می شدند . در اصل ، ازدواج بین خواهر و برادر سنتی پارسی نبود ، اگرچه زرتشتیان متاخر ، به ویژه در زمان ساسانیان (سده های سوم تا هفتم میلادی) ، این ازدواج را امری پسندیده و دیندارانه می پنداشتند . لابد که پارس ها پس از رخنه به انزان دیده بودند که شاهان ایلام با خواهرانشان ازدواج می کنند . چون ادامه ی سلطنت در ایلام فقط در چارچوب تبار امکان پذیر بود و تنها پسر خواهر شاه می توانست به سلطنت برسد . کمبوجیه نخست برای ازدواج با خواهرانش تا حدودی احساس خجالت می کرد . کوچکترین خواهرش ارتستونا ظاهرا در این هنگام هنوز خیلی کم سن و سال بوده ؛ او بعدها سوگلی داریوش شد . کمبوجیه برای رفع تردید خود از عالی ترین دیوان قضایی کشور فتوایی (درباره ی نبود مانع برای ازدواج با خواهرانش) گرفت . هفت عضو این دیوان به شیوه ای نیکو (!!!) خود را از مخمصه رهانیدند : هیچ قانونی به برادر اجازه ی ازدواج با خواهرش را نمی دهد ، اما قانون دیگری وجود دارد که بر اساس آن شاه پارس ها هر کاری را که دوست داشته باشد می تواند انجام دهد . به این ترتیب دیگر مانعی بر سر راه ازدواج نبود ... "


والتر هینتس ، داریوش و ایرانیان ، ترجمه پرویز رجبی ، نشر ماهی، چاپ دوم ، ص 122


تذکر 1 :


وقتی تاریخ هخامنشی را می خوانیم متوجه می شویم که این عمل (ازدواج با محارم) حتی بین هخامنشیان هم فرهنگ و امری رایج نبوده ؛ و تنها توسط تعداد اندکی از آنان ، آنهم خلاف قانون و عرف پارسیان و به تاسی از ایلامی ها ، انجام شده است . 


تذکر 2 :


1 . این مطلب ، تنها ، نقل بخشی از تاریخ (از زبان مورخان) ، و صرفا جهت اطلاع مردم از تاریخ بوده ؛ و به معنای باستانگرایی یا همراهی با باستانگرایان یا سلطنت طلبان نیست .

2 . پان ها - خصوصا پانترک ها - و کوروش پرستان ، هر دو ، سانسورچی و تحریفگر تاریخ اند . عده ای شان مزدور دشمن ، و عده ای فریب خورده یا ناآگاهند .

3 . تاریخ هر کشور ، مجموعه ای از نقاط قوت و ضعف است .

4 . اسلام کامترین دین است . دینی که به ایران و ایرانی ، هدایت ، قدرت ، پیشرفت ، عدالت اجتماعی ، دوستی و اتحاد بی نظیر داد . 

5 . در کنار اسلام و اعتقادات اسلامی - که "مهمترین" مولفه قدرت نرم ایران است - سابقه ی تمدنی را هم به عنوان "یکی از" مولفه های قدرت نرم ایران باید به یاد داشت .

6 . هیچ حکومت شاهنشاهی تاکنون نتوانسته به اندازه ی جمهوری اسلامی ، عدالت ، آزادی بیان ، شایسته سالاری ، دموکراسی ، فرصت پیشرفت و هدایت ، و فرصت و اختیار تعیین سرنوشت خود و کشور را برای مردمش فراهم کند . 


###############


کانال حقیقت

https://telegram.me/haghighat1357  

هخامنشیان (711) : کودکی و نوجوانی اسکندر کبیر (2)...
ما را در سایت هخامنشیان (711) : کودکی و نوجوانی اسکندر کبیر (2) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : cbaastan0 بازدید : 209 تاريخ : چهارشنبه 20 ارديبهشت 1396 ساعت: 13:17