هخامنشیان (825) : خیانت سرداران هخامنشی ، و تسلیم بی مقاومتشان ، عامل تصرف راحت ایران توسط اسکندر

ساخت وبلاگ

خیانت سرداران هخامنشی و تسلیم بی مقاومتشان ، عامل تصرف راحت ایران توسط اسکندر


هخامنشیان (بخش825)


قبلا به موارد فراوانی از خیانات سرداران و والیان هخامنشی و تسلیم بی مقاومت شهرها و ایالات ایران به او اشاره کردیم ؛ که تازه بخشی از این موارد است .

در اینجا به خیانت والی شوش - که بسیار شهر مهمی بوده - می پردازیم :


" ... اسکندر به طرف شوش رفت و روز بیستم حرکت از بابل به آن شهر رسید . والی آن آبولت نام ، پسرش را به استقبال او فرستاده ، وعده کرد خزاین این شهر نامی را تسلیم کند . 

آریان نوشته : فیلوکسن نامی هم که پس از جدال اربیل به حکم اسکندر به شوش رفته بود ، با پسر والی به استقبال او آمد و گفت که خزانه ی شوش در اختیار اسکندر است . اسکندر پسر جوان والی را با ملاطفت پذیرفت و به راهنمایی او به کنار رود خوآسپ رسید . این رود را حالا کرخه نامند . در کنار رود مزبور ، خود والی با هدایای گرانبها به استقبال آمد و در میان تقدیمی ها هدیه ای که مخصوصا جلب توجه می کرد ، شترهای دوکوهانه ی تندرو و نیز دوازده فیل بود که داریوش برای  جنگ با مقدونی ها خواسته بود و حالا نصیب اسکندر شد . در شوش ، اسکندر خزانه داریوش را تصرف کرد . روایات در باب مقدار ذخایر آن مختلف است . دیودور گوید : چهل هزار تالان شمش طلا و نقره بود و نه هزار تالان پول مسکوک طلا (دریک) . چون دیودور معین نکرده که مقدار شمش طلا چه بوده ، نمی توان مقدار ذخایر خزانه ی شوش را معلوم کرد ...

این ذخایر را به قول دیودور از ازمنه ی قدیم جمع کرده بودند تا در مواقع بلیات سخت به مصرف برسانند . کنت کورث مقدار ذخایر خزانه را پنجاه هزار تالان نوشته ...

پلوتارک گوید که این ذخیره چهل هزار تالان نقره ی مسکوک بود و اشیای نفیسه و پارچه های ارغوانی اعلا به وزنی معادل پنج هزار تالان . پارچه ها را در مدت 190 سال جمع کرده بودند و با وجود این ، از درخشندگی آنها نکاسته بود . مورخ مذکور علاوه کرده که رنگ سرخ این پارچه ها را از عسل و رنگ سفید را از سفیدترین روغن ساخته اند (حساب حداقل با روایت پلوتارک موافقت دارد) .

بعد پلوتارک از قول دینون گوید : شاهان پارس برای اینکه نشان دهند که ممالک تابعه ی پارس تا کجا کشیده ، آب رود نیل و ایستر (دانوب) را آورده ، در خزانه می گذارند . آریان نوشته که فقط مقدار نقره به پنجاه هزار تالان می رسید . (1) "


حسن پیرنیا ، ایران باستان ، جلد دوم ، انتشارات افراسیاب ، چاپ نهم ، صص 1261 - 1260


1 . در پانوشت کتاب ، چنین آمده : "مترجم آریان عقیده داشته که مقدار ذخایر بیش از آن بوده که مورخین قدیم نوشته اند . به عقیده ی او با ذخایر قصر شوش ممکن بود ده مقابل مقدونیه را خرید ؛ ولی مدرکی برای این عقیده بدست نمی دهد . "


تذکر :


1 . شکست داریوش هخامنشی با چنین ذخایری (که خزانه شوش تنها یکی از آنان است) از اسکندر ، انصافا نشانه ضعف مدیریتی اوست . 

2 . مطالب واقع در یازده لینک زیر ، تعدادی دیگر از خیانات سرداران هخامنشی و بزرگان ایرانی شهرها و ایالات ایران را نشان می دهد : 

 https://ume.la/HCGmjK 

 https://ume.la/JiERpN

 https://ume.la/JVYkOj 

 https://ume.la/1aaWBV

 https://ume.la/Qm9Fw8

 https://ume.la/Av2yia

 https://ume.la/UEOKcZ

 https://ume.la/56yb8B

 https://ume.la/9TULkX

 https://ume.la/1SL1EI

 https://ume.la/uCWAV7

 

3 . تصور کنید سربازان و سرداران جمهوری اسلامی هم اینگونه می بودند . 

آیا اکنون ایرانی در کار بود ؟!


ما موجودیت کشورمان و امنیتمان را مدیون اسلام هستیم که چنین سربازان و سرداران وفادار و باغیرتی تربیت کرد که حتی حاضر شدند (در تحریم نظامی کامل) در برابر بیش از صد کشور دنیا (در جنگ هشت ساله) و داعش خونخوار (نماینده ی امریکای ابرقدرت و متحدانش) بایستند و عزیزترین داراییشان (یعنی جانشان) را بدهند ؛ ولی وجبی از خاک وطنشان کم نشود .


ایران نبود ، اگر "اسلام" نبود . 


 

@haghighat1357

هخامنشیان (711) : کودکی و نوجوانی اسکندر کبیر (2)...
ما را در سایت هخامنشیان (711) : کودکی و نوجوانی اسکندر کبیر (2) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : cbaastan0 بازدید : 214 تاريخ : جمعه 27 اسفند 1395 ساعت: 19:49